Przepis na bezglutenowe pancake

10 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki na 8 placuszków:

 

Dodatkowo: Masło klarowane do smażenia, liście świeżej mięty do ozdoby i cukier lub jego zamiennik

10 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, odczekujemy minutę i mieszamy ponownie. Łyżką nakładamy porcję ciasta na rozgrzaną patelnię z masłem, spłaszczamy i formujemy kształt kółka. Smażymy ok. 5 minut z każdej strony. W zależności od preferencji możemy podać mniej lub bardziej wysmażone.
Gotowe pancake ozdabiamy miętą i słodzimy wedle uznania cukrem pudrem, miodem, syropem klonowym.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.