Pulpety z kaszą jaglaną

Doskonały sposób na przemycenie kaszy do dziecięcego menu i na wykorzystanie mięsa z rosołu.

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki na pulpety dla 2 osób:

 

Składniki na sos:

 

Doskonały sposób na przemycenie kaszy do dziecięcego menu i na wykorzystanie mięsa z rosołu.

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki pulpetów wrzucamy do malaksera i mielimy na gładką masę, a następnie formujemy z niej kulki. Pulpety wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy ok. 5 minut z każdej strony na złoty kolor.
W czasie, kiedy mięso się smaży, przystępujemy do robienia sosu. Do garnka wrzucamy masło oraz mąkę, całość podgrzewamy, intensywnie mieszając. Do masy dolewamy mleko oraz domowy bulion, a także sól oraz pieprz do smaku. Mieszamy sos do momentu, aż zgęstnieje, a następnie ściągamy z gazu.
Gotowe pulpety wykładamy na talerz, polewamy sosem i ozdabiamy natką pietruszki lub kiełkami.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.