Szarlotka z mąki ryżowej i kukurydzianej

10 min.
Czas
przygotowania
4-6
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

10 min.
Czas
przygotowania
4-6
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy tak, żeby dokładnie się połączyły i były pokryte masłem.
Małą tortownicę lub inną foremkę smarujemy masłem i posypujemy mąką kukurydzianą a następnie przekładamy do niej gotową masę. Dociskamy łyżką i wyrównujemy wierzch, a następnie wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika (180-200 stopni) na ok. 40 minut.

Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.