Szarlotka z mąki ryżowej i kukurydzianej
przygotowania
porcji
trudności
Składniki:
Składniki dla 4-6 osób:
- 100ml mąki ryżowej BEZGLUTEN
- 100ml mąki kukurydzianej BEZGLUTEN
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia BEZGLUTEN
- 100ml masła klarowanego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 starte na małych oczkach jabłko
przygotowania
porcji
trudności
Przygotowanie
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy tak, żeby dokładnie się połączyły i były pokryte masłem.
Małą tortownicę lub inną foremkę smarujemy masłem i posypujemy mąką kukurydzianą a następnie przekładamy do niej gotową masę. Dociskamy łyżką i wyrównujemy wierzch, a następnie wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika (180-200 stopni) na ok. 40 minut.
Smacznego!