Szarlotka z mąki ryżowej i kukurydzianej
![](../cache/przepisy/poprawione/057_szarlotka/przepisy_057.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Składniki:
Składniki dla 4-6 osób:
- 100ml mąki ryżowej BEZGLUTEN
- 100ml mąki kukurydzianej BEZGLUTEN
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia BEZGLUTEN
- 100ml masła klarowanego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 starte na małych oczkach jabłko
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Przygotowanie
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy tak, żeby dokładnie się połączyły i były pokryte masłem.
Małą tortownicę lub inną foremkę smarujemy masłem i posypujemy mąką kukurydzianą a następnie przekładamy do niej gotową masę. Dociskamy łyżką i wyrównujemy wierzch, a następnie wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika (180-200 stopni) na ok. 40 minut.
Smacznego!
![Produkt bez cukru](../cache/oznaczenia/symbol-3.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez jaj](../cache/oznaczenia/bez_jaj.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez mleka](../cache/oznaczenia/bez_mleka.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bezglutenowy](../cache/oznaczenia/symbol-1.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)