Przepis na bezglutenowe naleśniki z owocami i śmietaną

20 min.
Czas
przygotowania
2-3
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki ciasta naleśnikowego na 2-3 naleśniki:

 

Składniki dodatkowe:

  • 1 szklanka borówek amerykańskich
  • 1 szklanka malin
  • 1 szklanka śmietany 12 proc.
  • Cukier puder do posypania
  • Olej lub masło klarowane do smażenia

20 min.
Czas
przygotowania
2-3
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą i wylewamy cienką warstwę na rozgrzaną patelnię teflonową. Smażymy na średnim gazie ok. 3-4 minuty, dodajemy tłuszcz i przewracamy na drugą stronę. Smażymy do uzyskania złotego koloru.
Ciepłe naleśniki wykładamy na talerze. Smarujemy grubą warstwą śmietany a wierzch dekorujemy obficie owocami. Całość posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.