Omlet z mąki jaglanej z miodem i orzechami
![](../cache/przepisy/poprawione/038_omlet-jaglany/przepisy_038_1.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![Omlet z mąki jaglanej z miodem i orzechami](../cache/przepisy/poprawione/038_omlet-jaglany/przepisy_038_2.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Składniki:
Składniki na 2 porcje:
- 3 jajka
- 1 kopiasta łyżka mąki jaglanej BEZGLUTEN
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia BEZGLUTEN
- Masło klarowane do smażenie
- Do dekoracji: miód, orzechy
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Przygotowanie
Białka jajek ubijamy mikserem na puszystą masę. Dodajemy resztę składników, a następnie całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię z masłem, tworząc kształt omletu i smażymy na średnim ogniu (za wysoka temperatura nie jest wskazana) do uzyskania złotego koloru i ścięcia się wierzchniej warstwy. Omlet przewracamy na drugą stronę (możemy go pokroić na patelni, łatwiej nam będzie go odwrócić lub od razu usmażyć dwa, mniejsze omlety) i smażymy jeszcze 2-3 minuty a następnie przekładamy na talerz i polewamy miodem lub syropem klonowym, posypujemy orzechami lub innymi, ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
![Produkt bez cukru](../cache/oznaczenia/symbol-3.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez mleka](../cache/oznaczenia/bez_mleka.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez skrobi pszennej](../cache/oznaczenia/bez_skrobi.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bezglutenowy](../cache/oznaczenia/symbol-1.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)