Omlet z mąki jaglanej z miodem i orzechami

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki na 2 porcje:

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Białka jajek ubijamy mikserem na puszystą masę. Dodajemy resztę składników, a następnie całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię z masłem, tworząc kształt omletu i smażymy na średnim ogniu (za wysoka temperatura nie jest wskazana) do uzyskania złotego koloru i ścięcia się wierzchniej warstwy. Omlet przewracamy na drugą stronę (możemy go pokroić na patelni, łatwiej nam będzie go odwrócić lub od razu usmażyć dwa, mniejsze omlety) i smażymy jeszcze 2-3 minuty a następnie przekładamy na talerz i polewamy miodem lub syropem klonowym, posypujemy orzechami lub innymi, ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.