Bezglutenowe baranki z ciasta - przepis

50 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

Składniki na ciasto:

Składniki na lukier:

  • 1szklanka cukru pudru
  • 3 łyżki przelanego przez sitko soku z cytryny
  • 3 łyżki zimnej wody

50 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Przygotowanie. Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, zagniatamy i wkładamy na chwilę do zamrażarki. Masę rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm, wycinamy foremką wzór baranka, a następnie pieczemy 15-20 minut w temp 190 stopni.
Przygotowujemy lukier. Cukier puder wsypujemy do blendera i dodajemy stopniowo sok z cytryny i wodę. W razie potrzeby dodajemy więcej cukru lub wody. Gotowy lukier przekładamy do plastikowej tuby do wyciskania sosów i dekorujemy baranki, tworząc na nim wzory. Lukier możemy zabarwić na dowolny kolor np. przy pomocy kilku kropel soku z buraka, malin lub szpinaku.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.