Przepis na bezglutenowe ciasto ucierane z owocami i kruszonką

Składniki:

Składniki na kruszonkę:

Składniki na ciasto:

Przygotowanie

Masło z cukrem utrzyj mikserem na puszystą masę. 
Następnie do masy dodawaj pojedynczo jajka, za każdym razem dokładnie miksując. 
Dodaj mieszankę Multi Mix z proszkiem do pieczenia i zmiksuj na gładko. Przełóż do foremki posmarowanej masłem i posypanej mieszanką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Średnica foremki 25 cm lub wymiary foremki 20 x 20 cm. Masę wyrównaj, a na wierzchu ułóż owoce*. 
Posyp kruszonką.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 170°C przez około 35 - 40 min. (bez termoobiegu).

* W przypadku truskawek, śliwek - przekrojone na pół układaj rozcięciem do góry. Odpowiednie będą także jagody, rabarbar, porzeczki, wiśnie, jabłka. Owoce mrożone - bez rozmrażania obtocz w skrobi ziemniaczanej i wyłóż na masę.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.