Bezglutenowe lody truskawkowe

10 min.
Czas
przygotowania
3-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki dla 3-4 osób:

10 min.
Czas
przygotowania
3-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Mrożone truskawki wrzucamy do blendera, dodajemy miód i śmietankę. Całość mrozimy w zamrażarce ok. 1h, a następnie ponownie blendujemy. Zmrożoną masą napełniamy rożki i wkładamy do zamrażarki na całą noc. Tak przygotowane lody możemy przełożyć do woreczka i szczelnie zamknąć, aby nie przeszły innymi zapachami. Podczas mrożenia lody muszą stać pionowo – możemy wykorzystać do tego kawałek styropianu ze zrobionymi wcześniej dziurkami.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.