Chałka niskobiałkowa PKU - przepis na chałkę

Składniki:

Przygotowanie

Drożdże należy rozmieszać w kubku z łyżeczką cukru i  odrobiną wody. Do osobnego naczynia wsypać mąkę, cukier , cukier wanilinowy i sól. Następnie wlać ciepłą wodę, dodać żółtka, olej i roztopioną, ostudzoną margarynę. Na końcu wlać rozmieszane drożdże. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyrobić na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części, z każdej części uformować trzy wałeczki równej długości i grubości, upleść z nich warkocz. Warkocze położyć na wyłożonej papierem blaszce , przykryć ściereczką i odstawić na około 15 minut w ciepłe miejsce – do wyrośnięcia. Gdy warkocze podrosną należy posmarować je po wierzchu olejem. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 C.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.