Ciasto a’la Snickers bezglutenowe - przepis

Składniki:

Składniki na ciasto:

Składniki na karmel:

  • 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego w puszce

Składniki na masę budyniową:

  • 300 ml mleka
  • 1 opakowanie budyniu bezglutenowego
  • ½ kostki masła

Dodatkowo: pokruszone orzeszki ziemne

Przygotowanie

Przygotowanie. Mleko w puszce wkładamy do garnka, zalewamy wodą 3cm powyżej puszki i gotujemy na wolnym ogniu ok. 2,5-3h. 

W tym czasie pieczemy ciasto. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, czekamy 2-3 minuty i mieszamy ponownie. W razie potrzeby dosypujemy więcej mąki. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy i wkładamy do gorącego piekarnika, nagrzanego do 180 stopni na ok. 35 minut. Po wystudzeniu, kroimy na 2-3 części.

Przygotowujemy masę budyniową. Budyń przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, z tym że, zmniejszamy ilość użytego mleka do 300ml. Do gorącej, gęstej już masy dodajemy masło i odstawiamy do wystudzenia.

Gotowe ciasto przekładamy kajmakiem, masą budyniową i warstwą orzeszków. Czynność powtarzamy, dekorując ciasto na górze warstwą orzeszków. 

Gotowy torcik wkładamy na min. 12h do lodówki. 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.