Domowe crunchy (granola) z płatków owsianych

60 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

  • 1 opakowanie płatków owsianych BEZGLUTEN
  • 2 kopiaste łyżki miodu
  • 2 kopiaste łyżki masła klarowanego lub miękkiego masła
  • 150ml ulubionego soku np. pomarańczowego lub jabłkowego
  • Ulubione dodatki: orzechy, migały, ziarna słonecznika, suszone morele, rodzynki itp

60 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Płatki wrzucamy do miski. Dodajemy miód, masło oraz sok. Całość dokładnie mieszamy tak, aby wszystkie płatki były mokre i pokryte masłem oraz miodem.
Mieszankę przekładamy na papier do pieczenia, rozkładając ją równomiernie tak, w cienką warstwę, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni na ok. 40 minut. W trakcie pieczenia płatki należy mieszać co 10 minut pilnując, aby równomiernie się przypiekły.
Gotowe crunchy mieszamy z pokrojonymi, suszonymi owocami i pokruszonymi orzechami. Po ostudzeniu przechowujemy w szklanym słoju. Jemy z dodatkiem mleka, jogurtu lub dodajemy do deserów np. lodowych.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.