Przepis na domowe nachosy bezglutenowe
![](../cache/przepisy/poprawione/035_nachosy/przepisy_035_1.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](../cache/przepisy/poprawione/035_nachosy/przepisy_035_2.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Składniki:
- 200ml mąki kukurydzianej BEZGLUTEN
- ½ łyżeczki soli
- 2 łyżki oliwy lub masła klarowanego
- 7 płaskich łyżek gorącej wody
- 2-3 łyżki masła klarowanego
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Przygotowanie
Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera lub blendera. Po minucie mieszania masa jest gotowa.
Ciasto wykładamy na blat wysypany mąką kukurydzianą, rozwałkowujemy je bardzo cienko, na grubość max. 2 mm (możemy wałkować przez papier), a następnie wykrawamy z niego trójkąty. Delikatnie podważamy nożem i przekładamy na dobrze rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Smażymy na średnim gazie kilka minut z każdej strony, do momentu przyrumienienia. Czynność powtarzamy.
Podajemy z ulubionym sosem np. guacamole, czosnkowym, pomidorowym.
Smacznego!
![Produkt bez jaj](../cache/oznaczenia/bez_jaj.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez mleka](../cache/oznaczenia/bez_mleka.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bezglutenowy](../cache/oznaczenia/symbol-1.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)