Faworki bezglutenowe - przepis na faworki

Składniki:

Składniki:

  • 250 g mieszanki Multi Mix
  • 140 ml śmietany 18%
  • 4 żółtka
  • 1 łyżeczka cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżka octu

Przygotowanie

Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto na stolnicy. Otrzymaną gładką kulę ciasta cienko rozwałkowujemy (podsypując niewielką ilością mąki) i wykrawamy prostokąty o wymiarach około 10 x 3 cm. Każdy kawałek nacinamy w środku (około 3 cm) i przez nacięcie przeciągamy jeden koniec. Faworki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym. Ostygnięte posypujemy cukrem pudrem.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.