Kasza jaglana z jabłkami

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki na kaszę dla 2 osób:

 

Składniki dodatkowe:

  • 2 jabłka np. szara reneta
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka cukru lub miodu lub syropu klonowego

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku, a następnie przekładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu z dodatkiem masła. Po 10 minutach kaszę zdejmujemy z gazu, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na kolejne 10 minut, aby napęczniała.
Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię z masłem i cukrem. Smażymy do momentu, aż będą odpowiednio miękkie (2-3 minuty).
Gorąca kaszę wykładamy na talerze i dodajemy jabłka.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.