Omlet z mąki jaglanej z miodem i orzechami

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki na 2 porcje:

  • 3 jajka
  • 1 kopiasta łyżka mąki jaglanej 
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia BEZGLUTEN
  • Masło klarowane do smażenie
  • Do dekoracji: miód, orzechy

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Białka jajek ubijamy mikserem na puszystą masę. Dodajemy resztę składników, a następnie całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię z masłem, tworząc kształt omletu i smażymy na średnim ogniu (za wysoka temperatura nie jest wskazana) do uzyskania złotego koloru i ścięcia się wierzchniej warstwy. Omlet przewracamy na drugą stronę (możemy go pokroić na patelni, łatwiej nam będzie go odwrócić lub od razu usmażyć dwa, mniejsze omlety) i smażymy jeszcze 2-3 minuty a następnie przekładamy na talerz i polewamy miodem lub syropem klonowym, posypujemy orzechami lub innymi, ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.