Pizza niskobiałkowa PKU

Przygotowanie

Drożdże wymieszać w kubku z cukrem i odrobiną wody, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Mąkę wsypać do miski, dodać sól, olej, rozczyn z drożdży oraz resztę ciepłej wody.
Wyrobić ciasto na jednolitą masę, a następnie rozwałkować na cienki okrągły placek.
Ułożyć na posmarowanej olejem blaszce.

Ciasto posmarować przecierem pomidorowym lub ketchupem.
Na ciasto nakładać dodatki według uznania ( pieczarki, papryka czerwona i żółta, pomidor).
Wierzch pizzy można polać zamiennikiem jajka (dwie łyżeczki zamiennika wymieszać z 40 g wody).
Piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.