Przepis na bezglutenowe placki ziemniaczane z mąką gryczaną
![](../cache/przepisy/poprawione/088_Placki-ziemniaczane-z-maka-gryczana-bezglutenowe/placki-ziemniaczane-z-maka-gryczana.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 1 cebula
- 4 łyżki mąki gryczanej BEZGLUTEN
- 4 łyżki ekstra uniwersalnego koncentratu mąki bezglutenowej
- 2 jajka lub zamiennik jajka
- 1 łyżeczka soli
- pieprz BEZGLUTEN
Przygotowanie
Przepis na około 18 placków
Ziemniaki i cebule zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do naczynia. Dodać sól, pieprz, jajka lub zamiennik jajka i obydwie mąki. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na oleju na złoty kolor, z dwóch stron.
![Produkt bez mleka](../cache/oznaczenia/bez_mleka.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez skrobi pszennej](../cache/oznaczenia/bez_skrobi.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bezglutenowy](../cache/oznaczenia/symbol-1.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)