Przepis na bezglutenowe racuchy z gruszką

20 min.
Czas
przygotowania
4-5
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki na 4-5 racuchy:

  • 100ml ekstra uniwersalnej mieszanki BEZGLUTEN
  • 100ml mąki jaglanej
  • 100-150ml mleka
  • 1 średnia, obrana i starta obieraczką do warzyw gruszka
  • 1 jajko
  • Masło klarowane lub olej do smażenia
  • Cukier puder do dekoracji

20 min.
Czas
przygotowania
4-5
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Jajko roztrzepujemy w misce z mlekiem, dodajemy mąki oraz paski z gruszek. Czekamy kilka minut i ponownie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, a następnie łyżką wykładamy porcje ciasta, formując dowolny kształt. Każdy racuch spłaszczamy lekko łyżką. Smażymy na średnim ogniu z obu stron, do uzyskania złotego koloru.
Gorące racuchy posypujemy cukrem pudrem i podajemy na stół.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.