Sznycelki rybne w panierce

30-40 min.
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki dla 2-4 osób:

30-40 min.
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Kostki z mintaja rozmrażamy na parze, a następnie rozdrabniamy widelcem. Dodajemy 1-2 łyżki bułki tartej BEZGLUTEN, zamiennik 1 jajka przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu oraz sól, pieprz BEZGLUTEN, drobno pokrojone papryczkę chili, natkę pietruszki i dymkę. Całość bardzo dokładnie mieszamy, a następnie formujemy z masy sznycelki.

Koncentrat mąki domowej BEZGLUTEN i bułkę tartą BEZGLUTEN wsypujemy do dwóch, oddzielnych, głębokich talerzy. Zamiennik jajka przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlewamy do kolejnego talerza. Sznycelki obtaczamy kolejno w mące, zamienniku jajka i bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron przez ok. 5-6 minut.
Przed podaniem sznycelki odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z roszponką.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.