Przepis na szpinakowe penne al dente bezglutenowe
![](../cache/przepisy/poprawione/086_Szpinakowe-penne-al-dente-bezglutenowe/szpinakowe-penne.jpg_alpha-127_cr-wp_776x517_gd.jpg)
Składniki:
- Bezglutenowy makaron PENNE AL DENTE
- 300 g szpinaku mrożonego
- 4 łyżki startego sera żółtego lub parmezanu
- duży ząbek czosnku
- przyprawa warzywna BEZGLUTEN
- 5 łyżek oleju
- sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Rozgrzać olej w rondlu, włożyć drobno pokrojony czosnek i chwilę podsmażyć. Następnie dodać zamrożony szpinak, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i będzie gorący. Na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą warzywną, dodać 2 łyżki sera i zamieszać. Tak przygotowany szpinak podawać z gorącym makaronem. Na koniec posypać resztą sera.
![Produkt bez jaj](../cache/oznaczenia/bez_jaj.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez mleka](../cache/oznaczenia/bez_mleka.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez skrobi pszennej](../cache/oznaczenia/bez_skrobi.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez soi](../cache/oznaczenia/bez_soi.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bezglutenowy](../cache/oznaczenia/symbol-1.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)