Przepis na bezglutenową zupę kukurydzianą z grzankami

30 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki dla 2 osób:

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ małego selera
  • 1 duży ziemniak
  • 1 cebula
  • 2 duże kolby kukurydzy
  • Sól
  • Pieprz BEZGLUTEN
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • Grzanki bezglutenowe

30 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Ziarna kukurydzy odkrawamy z kolby przy pomocy noża. Resztę warzyw obieramy i kroimy na mniejsze części. Całość wrzucamy do garnka i zalewamy wodą do wysokości warzyw, dodajemy liść laurowy, sól i ziele angielskie. Gotujemy ok. 20-25 minut pod przykryciem, wyciągamy liść laurowy i kulki ziela angielskiego a następnie blendujemy tak, aby grudki warzyw były wyczuwalne. Dolewamy pożądaną ilość gorącej wody, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na wierzch wykładamy grzanki, ozdabiamy natką pietruszki i od razu podajemy na stół. Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.