Bułeczki ślimaczki - przepis

Przygotowanie

Do naczynia wlać 300 ml ciepłej wody, dodać olej, sól, wsypać  mąkę, cukier i drożdże. Wszystko dokładnie zarobić, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podrośnie podzielić na 8 części a następnie wilgotnymi rękami z każdej części zrobić rulon i delikatnie zawiązać  tak jak supeł. Wszystkie bułeczki ułożyć na blaszce do pieczenia, poczekać aż podrosną. Posmarować na wierzchu wodą zmieszaną z olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.