Chałka bezglutenowa - przepis na chałkę

Składniki:

Przygotowanie

Drożdże rozmieszać w kubku z łyżeczką cukru i  odrobiną mleka. Do naczynia wsypać mąkę, cukier , cukier waniliowy, sól. Następnie wlać ciepłe mleko, dodać jajko i żółtka, olej i roztopione masło. Na końcu wlać rozmieszane drożdże. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. Ciasto podzielić na dwie części, z każdej części uformować trzy wałeczki równej długości i grubości, upleść z nich warkocz. Warkocze położyć na wyłożonej papierem blaszce , przykryć ściereczką i odstawić na około 15 minut w ciepłe miejsce. Gdy warkocze podrosną posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.
 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.