Chleb bochenkowy bez glutenu - przepis na chleb bezglutenowy

Składniki:

Przygotowanie

Drożdże rozpuść w wodzie. Mąkę Bread Mix, ziemniaki, sól i cukier wymieszaj w misce i wyrabiaj ciasto ręcznie lub mikserem powoli wlewając wodę z drożdżami. Na końcu wyrabiania dodaj olej.
Z ciasta uformuj kulkę (posypując ręce niewielką ilością mąki). Przełóż do koszyka lub miski o średnicy ok 25 cm oprószonej mąką ryżową. Ciasto delikatnie wygładź u góry i posyp niewielką ilością mąki ryżowej. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość (ok. 50 min).

Po tym czasie wyjmij ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia odwracając szybkim ruchem miskę do góry nogami. W razie potrzeby ciasto delikatnie spłaszcz tak, aby miało około 6 cm wysokości. Odstaw w ciepłe miejsce na ok 30 min.
W piekarniku umieść naczynie z wodą i nagrzej do 250 st. Piecz chleb 20 min, po czym zmniejsz temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 25 min.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.