Ciasteczka z płatków owsianych

Przygotowanie

Masło topimy z cukrem w rondelku, a następnie przekładamy do miski i łączymy z mąką, płatkami, bakaliami oraz wydrążoną laską wanilii. Masę dokładnie wyrabiamy tak, aby każdy składnik był dokładnie pokryty tłuszczem. Kiedy będzie gotowa, wykładamy nią silikonową, prostokątną formę do pieczenia i ugniatamy, wygładzając nierówności. Wsadzamy na ok. 25-30 minut do dobrze nagrzanego piekarnika, a następnie czekamy, aż wystygnie. Ciasto wyjmujemy z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu (warto zrobić je poprzedniego dnia). Zimne, kroimy w prostokąty lub odrywamy kawałki rękami.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.