Przepis na bezglutenowe krokiety z mięsem

50 min.
Czas
przygotowania
4
ilość
porcji
trudne
Skala
trudności

Składniki:


Składniki dla 4 osób:

50 min.
Czas
przygotowania
4
ilość
porcji
trudne
Skala
trudności

Przygotowanie

Mleko mieszamy z wodą, dodajemy sól i tyle mąki, aby powstało stosunkowo rzadkie ciasto. Powstałą masę wylewamy cienką warstwą na rozgrzaną patelnię teflonową, smażymy krótko z obu stron na złoty kolor. Czynność powtarzamy.
Równolegle, na drugiej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy do niej mięso i przyprawy. Całość smażymy ok. 15-20 minut.
Na każdego naleśnika nakładamy kopiastą łyżkę farszu, rozcieramy i zwijamy ciasto, tworząc krokieta. Obtaczamy w mące, zamienniku jajka (przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu), a następnie bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni do uzyskania złotego koloru. Dekorujemy listkiem bazylii.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.