Mini pączusie bezglutenowe - przepis na mini pączki

Składniki:

Składniki na rozczyn:


Składniki na ciasto:

  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • 250 g mieszanki Multi mix BEZGLUTEN
  • ¼ szklanki letniego mleka
  • 1 łyżeczka spirytusu (opcjonalnie)
  • 3 łyżki roztopionego masła

Przygotowanie

Do miski wsypać mieszankę Multi mix, dodać wyrośnięty rozczyn i rozpocząć wyrabianie ciasta. Następnie dodać mleko (i spirytus), piane z jaj, a pod koniec wyrabiania roztopione masło. Tak przygotowane ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 50 min, aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na ok. 30 części, z każdej uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego i ponownie odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Pączusie smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu do zarumienienia skórki z obu stron i wyłożyć na ręcznik papierowy. Wystudzone obtoczyć w cukrze pudrze. 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.