Błyskawiczne ciasto bananowe z galaretką

55 min.
Czas
przygotowania
8-10
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

55 min.
Czas
przygotowania
8-10
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w malakserze do uzyskania jednolitej konsystencji a następnie przekładamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut.
Przystępujemy do robienia galaretki. Zawartość 1 torebki mieszamy z 400 ml przegotowanej, gorącej wody i intensywnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Na cieście układamy pokrojonego banana, całość zalewamy tężejącą galaretką, a następnie ciasto wkładamy na min. 1h do lodówki.
Nasz rada: do tego ciasta doskonale pasuje masa budyniowa, którą można przełożyć ciasto tak, jak tort.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.