Bułeczki niskobiałkowe ze szpinakiem PKU - przepis

Składniki:

Przygotowanie

Do naczynia wlać wodę, dodać szpinak drobno pokrojony (rozmnożony), następnie dodajemy sól, olej, mąkę, cukier, drożdże.

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wyrabiamy ręką, aż powstanie jednolita masa. Ciasto dzielimy na około 10-12 kawałków (w zależności od wielkości jakie chcemy bułeczki) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce aż bułeczki podrosną. Następnie delikatnie smarujemy wierzch bułek olejem, aby uzyskać ładny kolor. Piec w nagrzanym piekarniku 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.