Bułeczki niskobiałkowe ze szpinakiem PKU - przepis

Przygotowanie

Do naczynia wlać wodę, dodać szpinak drobno pokrojony (rozmnożony), następnie dodajemy sól, olej, mąkę, cukier, drożdże.

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wyrabiamy ręką, aż powstanie jednolita masa. Ciasto dzielimy na około 10-12 kawałków (w zależności od wielkości jakie chcemy bułeczki) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce aż bułeczki podrosną. Następnie delikatnie smarujemy wierzch bułek olejem, aby uzyskać ładny kolor. Piec w nagrzanym piekarniku 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.