Przepis na bezglutenowe uszka z grzybami

30 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
trudne
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki ciasta:


Składniki na farsz:

  • 20g suszonych i namoczonych dzień wcześniej borowików
  • 1 duża cebula
  • Sól
  • Pieprz BEZGLUTEN do smaku
  • 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki

 

 

 

30 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
trudne
Skala
trudności

Przygotowanie

Cebulkę podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone w wąskie paski grzyby. Całość smażymy do momentu, aż grzyby będą miękkie, a następnie siekamy nożem. Doprawiamy solą i pieprzem.
W czasie, kiedy grzyby się duszą, przygotowujemy ciasto. Wszystkie jego składniki mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji. W razie potrzeby, dodajemy więcej wody. W trakcie lepienia uszek, porcje ciasta przechowujemy w woreczku (żeby nie wyschło).
Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma papierami do pieczenia na grubość ok. 3mm i wycinamy nożem kwadraty. Do środka wkładamy ½ łyżeczkę farszu, kwadrat składamy, końcówki spinamy w charakterystyczny kształt uszka. Tak przygotowane uszka wrzucamy na kilka minut do wrzącej i osolonej wody z dodatkiem masła, a następnie odcedzamy na sitku i przelewamy lodowatą wodą.

Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.